Svar

Kan du forklare litt om linja du går ? kunne kanskje tenkt meg å gå der selv, men trenger litt info
Jeg har til nå lært å lage mønster til kjoler, lage kjoler, forskjellige sy teknikker, lage korsett, tegne på data... Er også en del motehistorie. Jeg liker meg veldig godt, og er til nå det beste året jeg har hatt i skole. På min skole er lærerne i design fagene veldig flinke, har lært meg utrolige mye.

Hvor får du inspoen din fra ? til antrekk, og når du tegner ?
Inspirasjonen får jeg i fra alt og ingenting. Til antrekk blir jeg inspirert av folk på gata, andre blogger og blader. Til mine design blir jeg inspirert av ting jeg ser ute, folk på gata, tanker i hodet, bilder, musikk, andre klær, filmer...

Hva er din største drøm ?
Min største drøm er å bli klesdesigner, og samtidig kunne leve på det.

Drømmer du om å bli designer i inn eller utland?
Drømmer om å bli kjent i utlandet, men man må jo starte en plass.

Favorittblogger?
Har ikke én favorittblogger, men flere. Noen av dem er Style by Kling, Mmaris, Fashiontoast, Elenita, Hanneli Mustaparta, Sannaknows...

Favorittdesigner?
Her har jeg heller ingen favoritt. Alexander Wang, Acne og Givenchy er noen av de jeg liker. Også syntes jeg kjolene til Marchesa er nydelige.

Hva inspirerer deg?

Blir inspirert av folk på gata, andre bloggere, moteblader...

Kan du fortelle om en vanlig skoledag på design?
Skoledagene varierer veldig. Kan ha en hel dag med bare sying, og en annen dag med bare tegning, motelære og tidsepoker. Ofte er det også begge deler. Har også 2-3 timer med allmenne fag og gym 4 dager i uka. Veldig vanskelig å beskrive en vanlig skoledag, siden det aldri er en lik dag. Utrolig kjekt er det vertfall.

hva har du planer om å gjøre etter videregående ? hvilken skole vil du studere videre på ?? :)
Neste år skal jeg og ei venninne til Bergen og ta svennebrev i kjole og drakt, men i skole i stedet for lære. Dette går over ett år. Etterpå vil jeg mest av alt gå på Parsons The New School For Design i New York. Har også litt lyst til å gå på FIDM i Los Angeles, den skolen Lauren i The Hills gikk på.

hvor og hva vil du studere etter vgs ? noe skoler du har tenkt på ?
Se svar rett ovenfor. Vil studere mote, aller helst design.

/Helene/

6 kommentarer

Karoline

25.nov.2009 kl.12:24

Er ikke Parsons utrolig dyrt? FIDM har jeg også vurdert, men fant ingen linjer som passer meg :/

by Helene

25.nov.2009 kl.13:23

Det er utrolig dyrt ja, men har aldri funnet en pris.

vendela

25.nov.2009 kl.15:10

Har hørt att FIDM, er dyrt ja, og att det er alt fra 80 tusen og opp over. Alt i fra om man skal ta et semester eller over flere år:) ( det jeg har hørt hvertfal)

Den skolen er utrolig kul! Gikk forbi der i sommer...Ville vert som en dream come true å gått der!

Karoline

25.nov.2009 kl.22:36

Her er prisene på Parsons i alle fall: http://www.newschool.edu/tuition/09/parsons.html :) $17610 per term (rundt 100 000) og hvis ikke jeg har misforstått helt så er det tre terms per skoleår. Helt ville priser. Og her er prisene på FIDM: http://fidm.edu/academics/majors/fashion-design/tuition.html

SV: Bildene er fra WeHeartIt.com :D

Zoe

26.nov.2009 kl.19:44

Heisann ! Jeg er en jente på 14 år som troligt nok er din størse fan/leser. Jeg er innom her flere ganger til dagen for inspirasjon og mye mer,jeg har vært en fast leser i noen par måneder nå og kommer nok til å være det lenge fremover.Selv så har jeg en moteblogg som inneholder mine outfits,inspirasjoner og min meninger om trender osv,og det hadde betydd utroligt mye for meg vist du kunne ha tatt en kikk på bloggen min og sagt hva du synest,om det er noe teit fjortiss opplegg eller om at jeg kan kansje komme en vei med det hele. Men det er helt forståeligt og greit vist du ikke vil,tvinger ikke.

På forhånd takk ^^

by Helene

27.nov.2009 kl.16:16

Karoline: Takk skal du ha, ja det er sykt dyrt.

Say fashion: Tusen takk, utrolig fin kommentar og kjempegøy å høre :)

Skriv en ny kommentar

hits